Susret predstavnika UPS i RUMELISIAD

30 jun 2014
1319 puta

U Beogradu, u prostorijama Unije poslodavaca Srbije održan je susret predstavnika Unije poslodavaca Srbije i delegacije poslodavačke organizacije Turske Rumelisiad.

Turska poslodavačka organizacija Rumelisiad, sa centralom u Bursi, četvrtom najvećem gradu u Turskoj, okuplja 150 kompanija iz regije Marmara, najgušće naseljene i ekonomski najrazvijenije regije u Turskoj. Uniju poslodavaca Srbije predstavljale su kompanije iz sektora zdravstva i farmacije, trgovine, osiguranja, građevine i poljoprivrede.

Obraćajući se okupljenim predstavnicima dveju privrednih organizacija, g Mustafa Kirci je izrazio veliko zadovoljstvo organizovanim skupom, i naglasio da njegova asocijacija okuplja kompanije koje posluju sa celim svetom, koristeći najmodernije tehnologije. U ovim kompanijama imaju veliko interesovanje za uspostavljanje saradnje sa zemljama Balkana i da kroz međusobnu poslovnu saradnju pomognu razvoju Balkana. Naglasio je da već dve godine uzastopno Rumelisiad organizuje samit svih predstavnika svih ekonomija Balkana, sa ciljem spajaju poslodavce i poslovne ljude, koja će naredne godine biti proširena i na zemlje crnomorske regije.

Dve organizacije u narednom će potpisati Protokol o saradnji, kojim će članovi moći da ostvaruju međusobne direktne kontakte u cilju ostvarivanja poslovne saradnje i plasmana proizvoda i usluga.

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)