Članci poređani po datumu: jun 2014 - OPŠTE UDRUŽENJE PREDUZETNIKA
Pozivamo sve poslodavce koji posluju na teritoriji opština koje su pogođene poplavom tokom maja 2014. godine da popune priloženi upitnik. Prikupljene informacije će poslužiti delegaciji Ujedinjenih nacija, koja ovih dana boravi u Srbiji, radi procene štete za izradu izveštaja koji će bii prezentovan na donatorskoj konferenciji u Parizu sredinom jula 2014. godine.
 
Upitnik je jedinstven i namenjen svim preduzećima, bez obzira na pravnu formu, veličinu ili svojinu, a ovde je dat u DOC i PDF formatu. Uz iskreno saosećanje zbog nastalih gubitaka i teškoća u privatnom i poslovnom životu, molimo da nam popunjeni upitnik dostavite najkasnije do utorka, 24. juna 2014. godine, na adresuOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. " ' + path + '\'' + prefix + ':' + addy95332 + '\'>'); document.write(addy_text95332); document.write('<\/a>'); //-->\n Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. . Kontakt osoba je Dejana Kuzmić, rukovodilac Sektora za međunarodnu saradnju, telefon 011/3160-248 ili 064/642-7727.
 
Upitnike možete preuzeti ovde:
 
Objavljeno u Vesti iz UPS
ponedeljak, 30 jun 2014 00:00

Porezi i dalje rastu

U poslednje dve nedelje na adrese hiljada paušalnih poreskih obveznika u Srbiji stižu nova poreska rešenja sa porezom uvećanim u rasponu do 50 do 150 procenata.

 

Unija poslodavaca Srbije upozorava Vladu Republike Srbije i najširu javnost da će ovakva politika povećanja opterećenja privrede naterati hiljade malih privrednika da zatvore svoje firme i radnje i nastave da rade u sivoj ekonomiji.

 

Istovremeno, na terenu, u gradovima i opštinama Srbije ne radi se ništa da se smanji već visok nivo sive ekonomije i rada na crno. I dalje svakog dana preko carinskih prelaza ilegalno ulazi ogromna količina robe koja se distribuira crnim kanalima, čime se smanjuje promet firmama i radnjama koje legalno rade i plaćaju poreze, doprinose i desetina različitih naknada i taksi državi i lokalnim samoupravama. U nekim gradovima Srbije čak postoje slučajevi da se privrednicima koji javno u medijima govore o švercu i sivoj ekonomiji razbijaju prozori na radnjama i preti njihovim porodicama.

 

Dok aktuelni premijer i članovi njegovog kabineta najavljuju novu ekonomsku politiku i pomoć privatnom sektoru, poreske uprave udvostručuju paušalne poreze, a porez na imovinu je pre nekoliko meseci podignut za prosečno 400 do 500 odsto (zavisno od gradova i opština). Ozbiljna posledica podizanja poreza na imovinu nastupiće u smanjenoj tražnji za zemljištem i nepokretnostima, jer se ne isplati kupovati zemlju i nepokretnosti sa ovako visokim porezima na imovini u državi u kojoj stalno pada promet u trgovini, a kupovna moć je niska. To direktno vodi u dalju stagnaciju u grani građevinarstva i industrije građevinskog materijala.

 

Unija poslodavaca Srbije otvoreno pita predstavnike vlasti da li je u Srbiji ponovo došlo vreme, kao devedesetih godina prošlog veka, u kome će se većina privredne aktivnosti prebaciti u sive kanale i u kome ćemo svojoj deci koja završe škole, kao dobro roditelji, morati da savetujemo da beže iz Srbije u neku uređenu zemlju u kojoj se pošten rad i odgovorno ponašanje prema svojoj državi više cene. Srbija i danas trpi teške posledice zbog „odliva mozgova“ tokom 90-ih i kasnije u vidu nedostatka kvalifikovanog menadžerskog kadra i zanatlija u industriji.

 

Unija poslodavaca Srbije se više puta ovim povodom obraćala Ministarstvu finansija i tražila da ovo ministarstvo uspostavi jedinstvene kriterijume za naplatu poreza na teritoriji Republike Srbije i spreči dalje opterećivanje onih najmanjih i najslabijih na tržištu, ali nikakav odgovor nismo dobili.

 

Privrednicima u Srbiji je dosta kabinetskog vođenja politike od strane pojedinaca koji ne poznaju potrebe privrede. Privrednici traže da se sa resornim ministarstvima privrede i finansija jednom mesečno održavaju sastanci na kojima bi se razmatrala tekuća ekonomske situacija i kako da se prevaziđu svakodnevni problemi.

 

Ukoliko Vlada Srbije ne bude uspostavila stalne kanale komunkacije s privredom i dalje nastavila sa politikom opterećivanja privrede u teškim ekonomskim uslovima odgovornost za dalje ekonomsko propadanje i osiromašenje države i građana biće isključivo na pojedincima koji vode takvu politiku.

 

Kao privrednici koji pune budžet Srbije, apelujemo na razumnu i odgovornu politiku u ovim mukotrpnim vremenima i po privredu i po građane Srbije.

Objavljeno u Vesti iz UPS
ponedeljak, 30 jun 2014 00:00

Susret predstavnika UPS i RUMELISIAD

U Beogradu, u prostorijama Unije poslodavaca Srbije održan je susret predstavnika Unije poslodavaca Srbije i delegacije poslodavačke organizacije Turske Rumelisiad.

 

Turska poslodavačka organizacija Rumelisiad, sa centralom u Bursi, četvrtom najvećem gradu u Turskoj, okuplja 150 kompanija iz regije Marmara, najgušće naseljene i ekonomski najrazvijenije regije u Turskoj. Uniju poslodavaca Srbije predstavljale su kompanije iz sektora zdravstva i farmacije, trgovine, osiguranja, građevine i poljoprivrede.

 

Obraćajući se okupljenim predstavnicima dveju privrednih organizacija, g Mustafa Kirci je izrazio veliko zadovoljstvo organizovanim skupom, i naglasio da njegova asocijacija okuplja kompanije koje posluju sa celim svetom, koristeći najmodernije tehnologije. U ovim kompanijama imaju veliko interesovanje za uspostavljanje saradnje sa zemljama Balkana i da kroz međusobnu poslovnu saradnju pomognu razvoju Balkana. Naglasio je da već dve godine uzastopno Rumelisiad organizuje samit svih predstavnika svih ekonomija Balkana, sa ciljem spajaju poslodavce i poslovne ljude, koja će naredne godine biti proširena i na zemlje crnomorske regije.

 

Dve organizacije u narednom će potpisati Protokol o saradnji, kojim će članovi moći da ostvaruju međusobne direktne kontakte u cilju ostvarivanja poslovne saradnje i plasmana proizvoda i usluga.

Objavljeno u Vesti iz UPS

Preduzeće SAOP doo u saradnji sa svojom partnerskom konsultantskom kućom Account doo, organizuje niz besplatnih seminara na temu „Veštine vođenja poslovanja“.
Seminari se održavaju u Regionalnim privrednim komorama širom Srbije.
Do sada smo posetili Niš, Kragujevac, Zrenjanin i lokalne privrednike, preduzetnike, menadžere i vlasnike malih i srednjih preduzeća upoznali sa glavnim pojmovima u knjigovodstvu, trendovima u poslovanju, savremenim rešenjima.
Cilj nam je da komunikacija između privrednika i njihovih knjigovođa bude što jednostavnija i efikasnija. 

Pored toga, u direktnim debatama u toku samih seminara odgovorili smo na specifična pitanja iz različitih delatnosti i svojim odgovorima pomogli prisutnima pri rešavanju svakodnevnih problema sa kojima se susreću.

Naš savet privrednicima: isprobajte DEMO verziju našeg internet programa miniMAX i nakon toga odlučite da li je on dobar alat za vaše poslovanje.

Sledeći gradovi koje ćemo posetiti su Vrbas, Bačka Palanka, Bečej… 

Objavljeno u Najava dešavanja

Pratite nas

Prijavljivanjem na Newsletter listu, saznaćetete najnovije aktivnosti OPŠTEG UDRUŽENJA PREDUZETNIKA BAČKA PALANKA.

Kontakt info

OPŠTE UDRUŽENJE PREDUZETNIKA
Adresa: Žarka Zrenjanina br. 39
21400, Bačka Palanka, RS
Radno vreme: 08-15h
Tel.: 021/ 752-772
Fax: 021/ 752-773
PIB:
Matični br.:
Br. računa:
E-mail: office@udruzenjepreduzetnika.com
Web: www.udruzenjepreduzetnika.com
>>> Kontaktirajte nas