Članci poređani po datumu: jul 2014 - OPŠTE UDRUŽENJE PREDUZETNIKA
ponedeljak, 14 jul 2014 00:00

TAKSISTI I OPŠTINA ZAJEDNIČKI DO REŠENJA

Opšte udruženje preduzetnika je posle dužeg vremena uspelo da objedini rad taksi udruženja sa teritorije opštine Bačka Palanka što se pokazalo neophodnim za kontakte sa nadležnim organima i pojedincima iz opštine zaduženim za ovu delatnost.
Na osnovu toga 10.07.2014. godine održan je sastanak predstavnika pet registrovanih taksi udruženja sa članom opštinskog Veća zaduženog za saobraćaj G-dinom Miloradom Paripovićem i saobraćajnim inspektorom Lukom Ramićem. Na ovom sastanku analizirana je aktuelna situacija u ovoj oblasti i zajednički se došlo do zaključka da ima jako mnogo problema i neophodno je hitno preduzeti mere da bi se poboljšao ambijent za rad taksi službe.
Taksisti su dan pre održali pripremni sastanak u prostorijama Opšteg udruženja preduzetnika i na njemu dogovorili osnovne zahteve u pismenom obliku i iste predali nadležnima na razmatranje.
Prioritetna pitanja koja su istaknuta su: pitanje nelegalnog taksiranja, pokušaj ograničenja broja taksista, obeležavanje taksi mesta kao i redovno sastajanje tj. sastanci sa nadležnima svakog desetog u mesecu.

Objavljeno u Vesti

Na inicijativu Poslovnog kluba i većeg dela bačkopalanačke privrede 10.07.2014. god održan je sastanak privrednika sa predsednikom opštine Aleksandrom Đedovcem , Predsednikom Skupštine opštine Bačka Palanka Mitom Lačanskim i njihovim saradnicima. 

Istaknut je čitav niz problema koji muče palanačke privrednike. Takođe je kao osnovni problem istaknut nedostatak dijaloga između vlasti i privrede i to je najveći razlog što su se toliki problemi pojavili. 

Na dnevnom redu su bile tri osnovne teme: Porez na imovinu, Eko taksa i Naplata komunalnih usluga.

Privrednici su za sve tri teme imali niz pitanja i opšti je zaključak da se dijalog u narednom periodu mora uspostaviti. Predsednik Opštine i Predsednik Skupštine su  obećali da će izaći u susret zahtevima i u okviru zakonske regulative menjati sve problematične odluke i pravilnike.

 

Objavljeno u Vesti

Izvršni Odbor Opšteg udruženja preduzetnika je na sednici održanoj 27.05.2014. godine doneo odluku da pokrene akciju prikupljanja pomoći poplavljenim područjima na nivou udruženja. Dogovoreno je da se hitno otvori podračun udruženja na koji će se prikupljati sredstva od članova shodno njihovim mogućnostima i prikupljena sredstva preneti na račun Vlade Republike Srbije namenjen za ove svrhe. Celu akciju objaviti preko sredstava informisanja kao i slanjem SMS poruka članovima.

Broj računa na koji članovi mogu uplatiti svoje donacije je 340-11011157-03 otvoren kod Erste banke.

Do sada je na republički račun prebačeno 64000,00 dinara i akcija će trajati dok bude postojala potreba za pomoć. Moramo napomenuti da je jedan veliki broj članova direktnim uplatama na republički račun ili raznim drugim načinima već pomogao ugroženom stanovništvu.

I ovim putem apelujemo na sve članove koji do sada nisu uzeli učešće da shodno svojim mogućnostima doniraju sredstva i na taj način još jednom pokažu humanost kao i u mnogo ranijih akcija koje je udruženje sprovodilo i organizovalo kada je to bilo neophodno.

Objavljeno u Vesti

Pratite nas

Prijavljivanjem na Newsletter listu, saznaćetete najnovije aktivnosti OPŠTEG UDRUŽENJA PREDUZETNIKA BAČKA PALANKA.

Kontakt info

OPŠTE UDRUŽENJE PREDUZETNIKA
Adresa: Žarka Zrenjanina br. 39
21400, Bačka Palanka, RS
Radno vreme: 08-15h
Tel.: 021/ 752-772
Fax: 021/ 752-773
PIB:
Matični br.:
Br. računa:
E-mail: office@udruzenjepreduzetnika.com
Web: www.udruzenjepreduzetnika.com
>>> Kontaktirajte nas