IstorijatOpšte udruženje preduzetnika Backa Palanka osnovano je pre 28 godina, daleke 1969. godine i to kao Udruženje samostalnih zanatlija. Ovo Udruženje je osnovano na Skupštini održanoj 27. jula, a zvanicno je pocelo sa radom po dobijanju Rešenja o radu, 19. septembra 1969. godine. Udruženja ovog tipa u to vreme bila su u rangu grupe gradjana i imala su malo uticaja i veoma slabu snagu, posebno ako se setimo da je to vreme u kome je bilo mnogo bolje i lakše raditi u državnim, odnosno društvenim preduzecima, a ne samostalno, kao zanatlije i privatnici. 

Pod ovim imenom Udruženje je postojalo do 1989. godine kada postaje Udruženje malih privrednika, a zatim 11. aprila 2003. godine dobija današnji naziv – Opšte udruženje preduzetnika, kada se po Zakonu o komorama registruje u regionalnu Privrednu komoru Novog Sada, cime postaju deo komorskog sistema.

Bačkoplanačko Udruženje čini devet sekcija-ugostiteljstvo, trgovina, auto delatnost (auto limari, auto elektricari), auto prevoz, frizeri i kozmetičari, metalska, gradjevinska, pekari i taxi sekcija. 


Rukovodeća tela Opšteg udruženja preduzetnika su Skupština udruženja i Izvršni odbor, a stručnom službom Udruženja rukovodi sekretar Udruženja. Skupštinu cini 31 član, po pet predstavnika većih sekcija i po tri iz manjih. U Izvršni odbor ulaze predsednici svih sekcija, znači njih devet. Skupština se bira na četiri godine.

Sekretar OUP-a Bačka Palanka je Milutin Marčeta.
-Mi se borima za sve, bez obzira da li su članovi aktivni ili ne, ali sigurno bi bili jači kada bi svi delovali zajedno i uspeli bi da se izborimo za svoja prava. - kaže Marčeta.

U želji da popularizuju preduzetništvo u Bačkoj Palanci, kao i da reše odredjene probleme ovog sektora, rešili su krajem 2006. godine da pokrenu časopis ‘Palanački preduzetnik’. 


Share

Pratite nas

Prijavljivanjem na Newsletter listu, saznaćetete najnovije aktivnosti OPŠTEG UDRUŽENJA PREDUZETNIKA BAČKA PALANKA.

Kontakt info

OPŠTE UDRUŽENJE PREDUZETNIKA
Adresa: Žarka Zrenjanina br. 39
21400, Bačka Palanka, RS
Radno vreme: 08-15h
Tel.: 021/ 752-772
Fax: 021/ 752-773
PIB:
Matični br.:
Br. računa:
E-mail: office@udruzenjepreduzetnika.com
Web: www.udruzenjepreduzetnika.com
>>> Kontaktirajte nas